Het kweken van een kiwi plant

Gepubliceerd op 5 december 2018 om 20:46

Stap 1: Verzamel alle spullen

Stap 2: Leg het keukenpapier op het bord en leg daarop ook de kiwi zaden

Stap 3: Dek de zaden toe met het keukenpapier en schenk er water over heen

Stap 4: Vouw de randen van het keukenpapier om en doe alles in een plastic zak

Stap 5: Blaas lucht in de plastic zak, sluit de zak en leg het op een warme en lichte plaats in huis

Naast het kweken van een sinaasappelboom, uit gekocht fruit, is het natuurlijk ook erg leuk om je eigen kiwi planten te kweken. 

 

Om zelf een kiwi plant te kweken is het natuurlijk wel belangrijk dat je eerst de kiwi zaden verzameld voordat je verder kunt. Wanneer je de zaden hebt verzameld kun je vervolgens aan de slag met het kweken van je eigen kiwi plant.

 

Stap 1: Verzamelen 1 bord, 1 plastic zak (pedaalemmer), drie keukenpapier vellen (aan elkaar gelaten) en 1 zakje zaden.

 

Stap 2: Leg het keukenpapier op het bord en leg daarop weer 2 vellen keukenpapier. Zorg er voor dat je 1 vel keukenpapier overhoudt voor de volgende stap! Leg vervolgens de kiwi zaden op het keukenpapier.

 

Stap 3: Leg het laatste stuk keukenpapier op de zaden en schenk er rustig water over heen. Ik deed er zelf een kwart kopje op. 

 

Stap 4: Vouw de randen van het keukenpapier om en doe vervolgens alles in de plastic zak. Door de plastic zak wordt er een soort micro klimaat gecreëerd. Het vocht blijft namelijk in de zak zitten en de temperatuur blijft ook iets hoger (handig als je je verwarming 's nachts uit zet)!

 

Stap 5: Als laatste blaas je lucht in de plastic zak. Je moet er voor zorgen dat er een kleine bolling ontstaat in de plastic zak. Nadat je er licht in hebt geblazen kun je de zak sluiten. Leg de plastic zak daarna in je vensterbank of op een plek waar het warm en licht is.

 

Ben je benieuwd hoe het kiemen er aan toe gaat en hoe ik een kiwi plant ga kweken? Kijk dan ook eens hoe ik de zaailingen van de kiwiplant overplant!

 

Volg me ook op Instagram, Twitter of Facebook om up-to-date te blijven!

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Desiree Baan
5 jaar geleden

Leuk idee, bij stap 5 staat er een foutje. Ik neem aan dat je er lucht in moet blazen en geen 'licht'.