Het kweken van een kiwiplant - deel 2

Gepubliceerd op 3 januari 2019 om 14:29

Stap 1: Verzamel alle spullen en de zaailingen

Stap 2: Haal de zaailingen uit de plastic zak en leg ze op de stekgrond

Stap 3: Druk het lichtjes aan en zet op een warme plaats met veel licht

Na bijna vijf weken zijn de zaailingen van de kiwiplant klaar om overgeplant te worden. En daar is eigenlijk een hele makkelijke manier voor. Een manier waarbij je de wortels zo weinig mogelijk beschadigd. 

 

Om de wortels van de zaailingen te beschermen plant je ze over met keukenpapier en al. Er zijn een aantal stappen waarop je dit kunt doen. En om dit te kunnen doen heb je volgende dingen nodig:

 

  • Een pot met stekgrond
  • De zaailingen van de kiwiplant

 

Stap 1: Zorg ervoor dat je een gevulde pot met stekgrond hebt waarin je de zaailingen kunt zaaien. Zorg er ook voor dat je de zaailingen klaar hebt liggen.

 

Stap 2: Haal de zaailingen voorzichtig, met keukenpapier en al, uit de plastic zak en leg het voorzichtig op de stekgrond. Zorg er goed voor dat de oppervlakte redelijk vlak is. De reden dat ik het met keukenpapier en al doe is dat de wortels nu niet beschadigd worden.

 

Stap 3: Druk de zaailingen vervolgens lichtjes met keukenpapier aan. Zet niet teveel kracht. De bedoeling is dat de wortels zelf de weg vinden naar de stekgrond. Door het keukenpapier zorg je ervoor dat ze niet uitdrogen. Dit geeft de zaailingen de tijd om te wortelen naar de stekgrond. Zorg er dus goed voor dat het keukenpapier niet uitdroogt! Zet de pot vervolgens op een warme plaats met veel licht. 

 

Ben je benieuwd hoe de kiwiplanten verder zullen groeien? Volg me dan op Instagram, Twitter of Facebook om up-to-date te blijven!

 

Veel succes en ik ben benieuwd of het jou ook lukt. Laat een reactie achter op Facebook, Twitter of Instagram! Het lijkt me leuk om te zien hoe jij het doet.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.