Hoe verzamel je kiwi zaden?

Gepubliceerd op 3 december 2018 om 20:55

Stap 1: Smeer de kiwi met zaadjes uit over een stuk keukenpapier

Stap 2: Haal de zaden los en leg ze op een ander stuk keukenpapier

Stap 3: Laat de zaden drogen en doe ze in een plastic zakje

Tijdens het eten van een kiwi zie je vast wel eens van die zwarte puntjes zitten. Deze zwarte puntjes zijn de zaden van de kiwi. Met deze zaden kun je zelf je eigen kiwi planten kweken!

 

Om deze zaden te verzamelen zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen. Nadat je deze stappen hebt doorlopen heb je zaden die langer houdbaar zijn. Op deze manier kun je zelf bepalen wanneer je ze gaat zaaien.

 

Om de kiwi zaden te verzamelen heb je een aantal dingen nodig:

  • Keukenpapier (aantal velletjes)
  • Bord
  • Theelepel
  • Kiwi
  • Plastic zak met sluiting
  • Een plek om alles te laten drogen

 

Stap 1: Wanneer je de kiwi open snijdt zul je eerst al het vruchtvlees eruit moeten lepelen met een theelepel. Maar dit vruchtvlees gooi je niet weg! In het vruchtvlees zitten namelijke de zaadjes. Om deze zaadjes makkelijk te oogsten is het goed om de smurrie goed uit te smeren over een keukenpapier. Het keukenpapier neemt het vocht op, waardoor stap 2 een stuk makkelijker en schoner wordt.

 

Stap 2Als de smurrie een beetje is ingedroogd (dit duurt ongeveer 1 dag) ga je met je theelepel alle zaadjes losmaken van het keukenpapier. Zelf heb ik het deels met de handen gedaan door hard te wrijven. De zaadjes die je los hebt gekregen leg je vervolgens op een schoon stuk keukenpapier om te verder te laten drogen. 

 

Stap 3: Als de zaden een aantal dagen hebben gedroogd kun je de zaden in een plastic zakje met sluiting doen. De zaden zijn nu langer houdbaar. En nu kun je zelf bepalen wanneer je de kiwi planten gaat zaaien! Vergeet niet om op het plastic zakje te schrijven wat voor zaden erin zitten.

 

Houdt de blog in te gaten om te zien hoe je zelf je eigen kiwi plant kunt kweken. Je kunt me ook volgen op Instagram, Twitter of Facebook. Op deze manier zorg je ervoor dat je nooit meer een artikel mist!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.