Het kweken van je eigen abrikozenboom - deel 2

Gepubliceerd op 25 december 2018 om 13:24

Stap 1: Verzamel alle spullen

Stap 2: Maak een gat, plant de zaailing en druk de zaailing lichtjes aan

Stap 3: Plant alle zaailingen, druk de zaailingen lichtjes aan en geef de zaailingen water

Nadat je de abrikozenbomen hebt gezaaid moet je een aantal dagen wachten. Bij mij duurde het ongeveer 23 dagen voordat de zaailingen groot genoeg waren om over te potten. 

 

Wanneer de zaailingen groot genoeg zijn kun je ze gaan planten in een pot met stekgrond. Zelf heb ik potgrond hergebruikt met daar bovenop stekgrond. Wanneer je een pot en de zaailingen hebt kun je eigenlijk al aan de slag!

 

Benodigdheden:

  • Pot met (stek)grond
  • Zaailingen

 

Stap 1: Zorg ervoor dat je alles bij elkaar hebt verzameld. Voor de grond moet je zelf een keuze maken tussen potgrond en stekgrond. Ik heb bovenop stekgrond gebruikt. Ik gebruik juist stekgrond zodat de zaailingen makkelijker kunnen wortelen.

 

Stap 2: Graaf een gat waar je de zaailing wilt hebben. Zorg ervoor dat het gat dezelfde omtrek (grootte) heeft als het wortelgestel van de plant. Op deze manier zorg je ervoor dat je de wortels niet teveel beschadigd bij het aandrukken. Doe vervolgens stekgrond over de wortels en druk de plant lichtjes aan. 

 

Stap 3: Plant alle zaailingen en zorg ervoor dat de grond gelijkmatig is platgedrukt. Dit voorkomt dat het water naar één kant stroomt. Geef vervolgens nog wat water. Zet de pot met je geplante abrikozenbomen neer op een lichte en warme plaats. Kijk er dagelijks naar, je zult zien dat de zaailingen snel groter zullen groeien.

 

Ben je benieuwd hoe de abrikozenbomen verder zullen groeien? Volg me dan op Instagram, Twitter of Facebook om up-to-date te blijven!

 

Veel plezier met je eigen abrikozenbomen!

Reactie plaatsen

Reacties

Ivonne
2 maanden geleden

Hallo,
Ik heb inmiddels abrikozen plantjes van zaad in een potje. Wanneer kan ik ze buiten in de volle grond zetten?