Zelf een avocado boom kweken met stekgrond

Gepubliceerd op 13 december 2018 om 19:01

Stap 1: Verzamel alle spullen

Stap 2: Vul de pot met stekgrond

Stap 3: Doe de avocado pit in de stekgrond

Stap 4: Geef de avocado pit water en zet de pot op een lichte en warme plaats

Naast het kweken van een avocado boom op water kun je ook een avocado boom kweken door de avocado pit in stekgrond neer te zetten. Om zelf je avocado boom te kweken, met stekgrond,  kun je een aantal stappen ondernemen.

 

Maar als eerst is het belangrijk dat je zelf een avocado pit verzameld. Dit doe je door de avocado heel voorzichtig te openen. Vervolgens kun je de pit er voorzichtig uit halen. Kijk wel uit dat je de pit niet teveel beschadigd!

 

Om zelf je avocado boom te kweken heb je de volgende dingen nodig:

  • Avocado pit
  • Pot
  • Stekgrond

 

Stap 1: Verzamel een avocado pit, een pot en zorg ervoor dat je een zak potgrond of stekgrond klaar hebt staan. Ik gebruik zelf stekgrond omdat ik dat nog had staan (een open zak) en de structuur is iets fijner. Bij de avocado pit moet je wel opletten dat je hem goed schoonmaakt met een keukenpapiertje!

 

Stap 2: Vul je pot vervolgens met de stekgrond en zorg ervoor dat er nog zeker een paar centimeter van de pot zichtbaar is aan de rand. 

 

Stap 3:  Doe de avocado pit in de stekgrond en duw de pit er goed in. Druk de grond rondom ook aan. Zorg er verder ook voor dat er een puntje van de avocado pit zichtbaar blijft!

 

Stap 4: Doe er vervolgens nog wat water bij. Doe dit vooral rond de avocado pit zelf. Zet de pot neer op een lichte en warme plaats om te kunnen ontspruiten! 

 

Ben je benieuwd hoe het kweken er aan toe gaat en hoe ik een avocadoboom ga kweken? Volg me dan op Instagram, Twitter of Facebook om up-to-date te blijven!

 

Veel plezier met je zelf gekweekte avocado boom!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.