Zelf een avocado boom kweken met water

Gepubliceerd op 10 december 2018 om 15:58

Stap 1: Verzamel alle spullen

Stap 2: Steek de satéprikkers in de avocado pit

Stap 3: Kijk goed of de pit deels in het potje hangt

Stap 4: Doe water in het potje en zorg dat de kont van de avocado pit in het water hangt

Wat is er nu leuker dan je eigen avocado boom zelf te kweken? Lekker rotzooien met groene smurrie en zaden. Hmm... Beter kan niet toch? Om een avocado boom zelf te kweken zijn er verschillende manieren die je uit kunt proberen. In dit artikel zal één manier worden uitgelegd.

 

Om je avocado boom te kweken, met behulp van water, is het belangrijk dat je eerst een avocado pit verzameld. Dit kun je doen door een avocado heel voorzichtig open te maken en de pit eruit halen. Heel belangrijk is dat je de pit niet teveel beschadigd.

 

Zodra je de avocado pit hebt verzameld kun je aan de slag met het kweken van je eigen avocado boom!

 

Voor het kweken heb je een aantal dingen nodig:

  • 1 avocado pit
  • 2-3 satéprikkers
  • Een potje
  • Keukenpapier (eventueel)

 

Stap 1: Verzamel de avocado pit die je uit de avocado hebt gehaald. Maak de pit eerst goed schoon met bijvoorbeeld keukenpapier. Zorg er verder voor dat je het bord, de 3 satéprikkers en het potje klaar hebt staan!

 

Stap 2: Steek één van de satéprikkers in de avocado, doe dit ongeveer halverwege de pit. Steek daarna satéprikker 2 en 3 ook in de avocado pit. Doe dit wel op gelijk hoogte met de andere satéprikkers!

 

Stap 3: Kijk goed of de avocado pit goed in het potje hangt. Zorg ervoor dat de kont van de pit voor een deel in het potje hangt! 

 

Stap 4: Doe vervolgens water in het potje. Zorg ervoor dat de avocado pit altijd met de kont in het water staat. Het is heel belangrijk dat de pit niet uitdroogt! Controleer het waterpeil dagelijks, zo voorkom je teleurstellingen. Belangrijk is ook dat je het water ververst. Laat het niet 1 week in hetzelfde water staan!

 

Ben je benieuwd hoe het kweken er aan toe gaat en hoe ik een avocadoboom ga kweken? Volg me dan op Instagram, Twitter of Facebook om up-to-date te blijven!

 

Veel plezier met je zelf gekweekte avocado boom!

Reactie plaatsen

Reacties

Styn
6 jaar geleden

Ik gooi de pitten van al de avocado's die ik gebruik gewoon in de tuin tussen de planten. Elk najaar vind ik er zeker 3 tot 5 die gewoon zijn ontsproten en zo'n 50 cm hoog zijn met gezonde wortels. Ik doe er verder niets mee omdat ze volgens mij nooit vrucht zullen dragen in nederland, dus wat is dan het nut? Maar het werkt prima, en zonder enige moeite