Broodje (vegetarische) gyros

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 om 20:05

Stap 1: Verzamel alle ingrediënten

Stap 2: Snij de groenten en komkommer

Stap 3: Maak de tzatziki

Stap 4: Doe de ciabatta in de oven

Stap 5: Bak de gyros, uien en paprika in 1 pan

Stap 6: Bouw je broodje en geniet er van!

Nu een gemakkelijk gerecht om even snel te maken. Dit idee is geboren met behulp van mijn vrouw en natuurlijk wat inspiratie op internet. Mijn vrouw en ik waren aan het overleggen wat we zullen eten. We hadden nog vegetarische gyros in huis (ik eet weinig tot geen vlees) en een ciabatta in huis. Dus vandaag wordt het een lekker broodje vegetarische gyros met een twist. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om een gewoon broodje gyros te maken, dat is helemaal aan jou!

 

Voor dit gerecht heb je niet echt veel ingrediënten nodig. Je kunt het zelf namelijk zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Voor nu gaan we lekker een makkelijk broodje gyros met tzatziki maken. Een lekker broodje hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn!

 

De ingrediënten die je nodig hebt:

  • (Vegetarische) gyros
  • Ciabatta
  • 1 (rode) ui
  • 1 paprika
  • 1/4 komkommer
  • 200 ml (Griekse) yoghurt
  • Knoflook (poeder)
  • Olie of Croma
  • Zout
  • Peper

 

Stap 1: Verzamel alle ingrediënten en zorg ervoor dat je alles klaar hebt staan. Zorg ook voor een mes, snijplank en 2 bakjes.

 

Stap 2: Snij de paprika, ui en komkommer in kleine stukjes van ongeveer 1 cm (of zo groot of klein je wilt). Zorg er wel voor dat je de komkommer in een ander bakje doet. De paprika en ui kan je wel bij elkaar in een bakje doen.


Stap 3: Maak de tzatziki door de yoghurt in een bakje te doen. Voeg de stukjes komkommer toe aan de yoghurt en voeg ook de knoflook toe. Zelf gebruik is ongeveer 1 theelepeltje knoflookpoeder. Voeg daarna een snufje zout en peper toe en roer goed door. Vind je de tzatziki te dik? Roer er dan wat melk of water doorheen. Het beste is om de tzatziki een aantal uur van tevoren te maken, maar dit is niet perse nodig.


Stap 4: Zet de ciabatta in een voorverwarmde oven. Kijk op de verpakking hoe lang de ciabatta moet bakken in de oven. Heb je de oven niet voorverwarmd? Doe de ciabatta dan gewoon wat langer in de oven. 


Stap 5: Pak een pan, voeg wat olie (of Croma) toe, en bak de (vegetarische) gyros eerst even kort, voeg na 2 minuten de ui en paprika toe. Bak dit tot de (vegetarische) gyros mooi bruin is geworden. 


Stap 6: Als alles klaar is dan kun je het broodje gyros gaan bouwen. Begin met de ciabatta in twee helften te snijden. Op de onderkant verdeel je de gyros. Daarover heen giet je vervolgens de tzatziki en doe als laatste de bovenkant van de ciabatta op het bouwwerk en voilà, je kunt gaan eten.

 

Geniet van je broodje! En voel je vrij om je creatie te delen op Facebook, Instagram of Twitter. Ik ben erg benieuwd hoe jouw broodje (vegetarische) gyros, met tzatziki, smaakt!


Voor meer recepten kun je ook eens kijken op de pagina 'recepten', in het menu bovenaan.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.