Het verzamelen van sinaasappelzaden

Gepubliceerd op 22 november 2018 om 19:12

Stap 1: Doe het pulp op een bord

Stap 2: Verzamel de zaden en laat ze drogen

Stap 3: Doe de zaden in een plastic zakje

Stap 4: Ga je eigen sinaasappelboom kweken

Tijdens het persen van sinaasappelsap kom je wel eens zaden tegen. Deze sinaasappelzaden kun je verzamelen om je eigen boompje te kweken, of misschien zelfs wel om je eigen sinaasappelboomgaard te beginnen! Let wel op; niet alle zelf gezaaide bomen zullen vrucht geven.

 

Om deze zaden te verzamelen zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Als je deze stappen hebt gevolgd heb je zaden die lang houdbaar zijn. Hierdoor kun je zelf bepalen wanneer je ze gaat zaaien. Om de sinaasappelzaden te verzamelen heb je een aantal dingen nodig:

 

  • 2 borden
  • 1 theelepel
  • Keukenpapier (aantal velletjes)
  • Plastic zakje met sluiting (bijvoorbeeld een diepvries zakje)
  • Een plek om het te laten drogen

 

Stap 1: Doe de pulp van de sinaasappel op een bord. Doordat je de pulp op een bord legt is het makkelijker en overzichtelijker om te kijken of de zaden beschadigd zijn. Bij het doorsnijden van de sinaasappel kan het namelijk zijn dat je een aantal sinaasappelzaden hebt doorgesneden. Deze kun je beter niet gebruiken. 

 

Stap 2: Vis de sinaasappelzaden uit de pulp en leg ze op een keukenpapiertje om te laten drogen. Zet het bord met het keukenpapiertje ergens op een warme plek in het huis en laat het zeker 3-7 dagen drogen.

 

Stap 3: Als de zaden droog zijn kun je ze verzamelen in een plastic zakje met sluiting. Vergeet niet op het plastic zakje te schrijven wat voor zaden het zijn! Leg ze vervolgens op een plek waar ze droog bewaard kunnen worden. Doordat ze gedroogd zijn kun je ze langer bewaren. Je kunt nu zelf bepalen wanneer je ze gaat zaaien. 

 

Stap 4: Ga de sinaasappel zaden vervolgens zaaien. Hoe je dit kunt doen, kun je lezen op mijn blog! Leer hoe je je eigen sinaasappelboom kunt kweken. En krijg net zo'n mooie sinaasappelboom zoals op de foto!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.